İKMB Yeni Merkez Bina Projesini komşulara tanıtıyor

Köln, 21 Mart 2018: İslam Kültür Merkezleri Birliği, mimarlardan oluşan bir ekip ve trafik planlama mühendisi ile birlikte Yeni Merkez Binası projesini halkı bilgilendirme akşamında komşulara tanıttı ve vatandaşların dernek ve yeni bina projesi hakkındaki sorularını cevapladı. 20 Mart 2018'de Köln TechnologiePark'ın seminer merkezinde gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Lindenthal Yerel Belediye Başkanı Helga Blömer-Frerker yaptı.

Derneğin ve ana faaliyetlerinin tanıtımından sonra, gmp von Gerkan, Marg und Partner mimarlık ofisinden Christian Hoffmann ve Marek Nowak yeni bina projesinin kentsel ve mimari konseptini açıkladı. Trafik konusu çok yer aldı. Bu hususta, VIA eG planlama bürosundan trafik planlama mühendisi Peter Gwiasda araştırmasını sundu ve komşuların sorularını cevapladı.

İKMB, halkı bilgilendirmesinin yanı sıra, çok erken bir aşamada semtteki siyasi partilerin temsilcileri, kiliseler, sivil toplum kuruluşları ve şirketlerle çok sayıda görüşme yaptı. Ayrıca, henüz resmi imar planı süreci başlamadan dernek yeni bina projesini çerçeve planlama danışma kuruluna ve Lindenthal yerel belediye temsilcilerine sundu ve sorularını cevapladı.